ÅPEN DAG: Velkommen til Åpen Dag hos Hålogaland Ressursselskap, lørdag 9. mai fra kl 10.00 - 14.00.

HRS har åpen dag 9. mai – ta med gamle mobiltelefoner og møt opp!

Hålogaland Ressursselskap fyller 25 år i år, og åpner portene på Djupvik for publikum. Lørdag 9. mai fra klokken 10 – 14 kan du oppleve HRS fra innsiden.


KIRSTI HIENN er administrerende
direktør i Hålogaland Ressursselskap.

- Her vil vi vise publikum hva vi driver med og hva som virkelig skjer med avfallet vårt, sier administrerende direktør i HRS, Kirsti Hienn.

Det blir demonstrasjoner av kjøretøy, konkurranser, gaver og litt å bite i og drikke, både for store og små. I tillegg kan husholdningskunder levere avfall i henhold til ordinære vilkår.

I anledning vårt 25-årsjubileum, har HRS gitt ut et eget jubileumsmagasin. 
Det kan du lese ved å klikke her: http://hrs.chiliweb.no/wp-content/uploads/2015/05/HRS_JUBILEUMSMAGASIN_2015.pdf

 

Nytt innsamlingssystem for mobiltelefoner og nettbrett

- På Djupvik vil vi også vise frem vår nyhet angående innsamling av mobiltelefoner og nettbrett, sier daglig leder i HRS Elektroretur, John Skog.

- Fra og med i morgen kan du trygt levere fra deg din gamle mobil og nettbrett og vite at innholdet blir slettet på en sikker og forsvarlig måte.

Tilsvarende tilbud lanseres også på Stangnes Miljøpark førstkommende lørdag og på de «åpne dagene» på miljøstasjonene i juni og september i de øvrige eierkommunene. Innleveringen er som alt annet elektronisk avfall selvfølgelig gratis. 
Legg mobiltelefonen eller nettbrettet i innsamlingsboksen som er plassert på kundetorget på Djupvik Miljøpark.


SIKKER LEVERING er avgjørende når
mobiltelefoner og nettbrett skal samles inn.

  • 100 prosent sikker sletting av alt innhold
  • Sikker transport i låst beholder
  • Kun sikkerhetsklarert personell hos selskapet som sletter innholdet kan åpne boksen
  • Miljøfarlige stoffer tas hånd om
  • Mobilen og nettbrettet går til gjenbruk eller gjenvinning

Bakgrunn

Det selges ca to millioner mobiltelefoner årlig i Norge. Kun en brøkdel, ca 300 000 samles inn.


JOHN SKOG er daglig leder
i HRS Elektroretur,

- Vi vet at mange har gamle telefoner og nettbrett liggende i skuffer og skap hjemme, og disse trenger vi å få inn til miljøsanering og gjenvinning, sier Skog.

Mange er redde for at informasjonen som ligger på produktene skal komme på avveie. Id-tyverier er et problem som dukker opp stadig oftere. Mobiltelefoner og nettbrett inneholder i dag mye personlig og sensitiv informasjon som det er vanskelig å slette for vanlige brukere, noe som bidrar til at folk ikke tør levere til vanlig gjenvinning. Det er derfor viktig å være trygg på at alt slettes når du kvitter deg med produktene.

- Dessverre er det noen som anser det som «tryggest» å kaste slikt i det brennbare avfallet, men det ønsker vi overhodet ikke. Det er miljøgifter i gamle mobiltelefoner og nettbrett, og disse blir ikke miljøsanert når de kastes i det brennbare avfallet.

På gjenvinningsstasjoner, miljøstasjoner hos forhandlere og i de røde stativene som står i mange dagligvarebutikker er det i dag en risiko for at telefonen og nettbrettet du leverer inn kan komme på avveie eller bli stjålet.

- Skal du være helt trygg bør du benytte den nye innsamlingsboksen, sier Skog.

 

7.5 2015 12:30

Åpen Dag hos Hålogaland Ressursselskap

Lørdag 9. mai fra kl 10.00 - 14.00 er det åpen dag hos HRS.

Her blir det demonstrasjoner, konkurranser, gaver og lett servering av mat og drikke. Det er også åpent for levering av avfall for privathusholdninger i henhold til ordinære vilkår.

Velkommen til Jubileumsfeiring