<

Snart åpner praktbygget

Dette er reklame for ForteNarvik

7. april klippes snora for det som ikke bare er Narviks nye praktbygg, men også Narviks nye kunnskaps- og kulturhus. Men selv om snoren klippes den 7. april, er det ikke før den 9. april at dørene åpnes for publikum. 

- For oss var det viktig at det nye bygget midt i sentrum, skulle bli et signalbygg. Og når vi nå nærmer oss ferdigstillingen, både utvendig og innvendig, kan jeg trygt si at det har vi virkelig fått, forteller Roger Bergersen, administrerende direktør i Forte Narvik, byggherre for Det 4. hjørnet.


Torje Hestnes (daglig leder Punktum), Tonje Farset (biblioteksjef), Roger Bergersen (adm.direktør Forte Narvik), Ulf Eirik Torgersen (museumsleder) og Elling Berntsen (banksjef Sparebanken Narvik) er klare for å ta i mot kunder og besøkende fra lørdag 9. april. 

En plass for alle

- Vi merker at folk har vært svært interessert i bygget. Og mens vi nå holder på å pakke ut, ser vi stadig spente ansikter som kikker inn for å se hvordan det blir, forteller biblioteksjef Tonje Farset.

Også hun er kjempespent på det endelige resultatet. 9. april åpner biblioteket for allmennheten.

- Vi hadde jo lokaler på en sentral plass i byen tidligere også, men det var få som droppet innom biblioteket. Det var planlagte besøk. Da vi flyttet midlertidig opp i de gamle lokalene til Lampehuset, var det flere som droppet innom. Og når vi nå flytter inn her, håper vi enda flere dropper innom.

Biblioteket vil være over to plan. 

- Her skal man kunne sitte en del dag. Enten man vil sitte og lese en bok enten medbrakt eller om man låner på biblioteket. Eller om man vil sitte her for å studere eller jobbe på pc, så er det mulighet for det også, sier Farset.

I disse dager kommer det 60 godstoler inn på biblioteket. Og i barneavdelingen er det også satt av plass hvor de minste kan leke, eller ha lesestund. For dagens bibliotek skal ikke være en plass hvor man må være musestille hele tiden.

- Biblioteket er et sted man kan være, og i følge de nye forskriftene skal biblioteket også være en plass for formidling og debatt, sier Farset. 

Sterke opplevelser – fra hele landsdelen

I tråd med at Det 4. hjørnet skal være en plass for kunnskap og formidling, satser også Krigsmuseet på nettopp dette.

- Vi skal formidle sterke opplevelser. Det er krigshistorien for hele landsdelen, både Nordland, Troms og Finnmark, som skal heises opp og fram i lyset, forteller museumsleder Ulf Eirik Torgersen. Narviksenteret er med-byggherre, altså byggherre for sin egen seksjon.

Selv om også Krigsmuseet lå veldig sentralt tidligere, var lokalet gammelt og ikke helt ideelt for deres behov.

- Men nå flytter vi inn i lokaler som er tegnet spesielt etter våre behov. Det er klart vi gleder oss, sier Torgersen. 

Et av satsningsområdene deres nå er i større grad å nå ut til ungdom. Både via museet, men også å sende pedagoger og forskere ut til hele landsdelen for å nå ungdommene.

- Vi gleder oss å komme inn i nye lokaler. Per i dag er vi 9 ansatte, og vi håper å kunne øke til 14 ansatte. Og fem nye statlige arbeidsplasser, vil ikke bare være bra for oss, men også være et løft for Narvik.

For å få alle utstillingene på plass, er åpningen av Krigsmuseet satt til 7. juli, tre måneder etter den offisielle åpningen av Det 4. hjørnet.

Mer enn en kaffebar

Torje Hestnes er ansatt til å drive den nye kafeen på Det 4. hjørnet, Punktum.

Selv om det er Myklevold som står bak Punktum, vil konseptet her være annerledes enn bakerikonseptet.

- Punktum skal være en kaffebar med både lunsj- og enkel middagsservering med noen a la carte- retter, sier Hestnes og forklarer at i tråd med konseptet til Myklevold, vil det være stor fokus på god og ikke minst ren mat.

- Vi er i en prosess nå hvor vi ansetter en kokk. I tillegg for å sikre at maten skal holde høy kvalitet, skal også rettene være inspirerende og laget fra bunn, forteller driftssjef for Steinovnsbakeriet, Karina Overholt Akahalu og understreker at det vil være noe for en hver på Punktum.

I tillegg til å ha vanlig drift, vil også Punktum være behjelpelig med servering på både private arrangement og arrangementer i tilknytning til Det 4. hjørnet.


Fokus på kunden

Til forskjell fra den offisielle åpningsdagen, 7. april, åpner Sparebanken Narvik dørene sine allerede mandag 4. april.

Banksjef Elling Berntsen er sikker på at de nye lokalene vil komme kundene til gode.

- Lokalene er både tidsiktige og moderne. Men vi har lagt mer til rette for at de planlagte møtene med kundene våre, skal bli ivaretatt på en enda bedre måte, forklarer han.

For hos Sparebanken Narvik er det kunden som skal være i fokus. Og det mener Berntsen de vil være i de nye lokalene.

Åpningen

7. april er den offisielle åpningen. Da blir det snorklipping og taler, som seg hør og bør i en slik anledning.

- Denne åpningen er for inviterte gjester, understreker Bergersen.

Lørdag 9. april åpnes dørene for alle, for bibliotek, turistkontoret og Punktum. 

- Det sier seg selv at utearealet ikke vil være ferdig til åpningen. Men når våren og sommeren kommer, vil dette bli ferdigstilt, forsikrer han.

I tillegg til parken og lekeområdet i parken, sitteplassene og takterrassen, er det lagt opp til muligheten for både konsertarealer og uteservering fra Punktum.

16.3 2016 17:30

Fakta om Det 4. hjørnet

  • Per nå er det mellom 80-100 arbeidsplasser på Det 4. hjørnet. Med tiden regner man med at dette tallet vil øke. 
  • Byggherre er ForteNarvik, med Narviksenteret som medbyggherre.

  • Kostnad: 360 mill. kroner inkl mva

  • Areal: totalt 8.500 kvadratmeter

  • Innhold: Bibliotek, Narviksenteret med Krigsmuseum, Turistkontor, Punktum og Sparebanken Narvik

  • Arkitekt: Madsø Sveen, ved Hans Petter Madsø

Åpningsdatoer

  • 4.april åpner Sparebanken Narvik sine dører 
  • 7.april blir det snorklipping og åpning for inviterte gjester
  • 9.april åpnes dørene for kunder og besøkende
  • 7. juli åpnes dørene for Krigsmuseet