Rolf Kristian Nilsen, Trond Fagerthun og Frode Fagerthun på Fagerthun Bil ser fram til høsten når den nye og kritikerroste Hyundai Ioniq kommer for salg.

Nykommeren skaper internasjonal oppmerksomhet

[Reklame] Den som venter på noe godt, kan glede seg til høsten.

- I september får vi inn splitter nye Hyundai Ioniq, forteller Frode Fagerthun på Fagerthun Bil i Narvik.

Har latt seg imponere

Til nå har nemlig ikke Hyundai hatt et semi- eller helelektrisk alternativ, men det er på full fart til å snu. Ioniq, som allerede er lansert i Sør-Korea, kommer i både hybrid, plug-in hybrid og full elektrisk versjon til høsten.

Norske kritikere har allerede latt seg imponere stort av Ioniq – både hybrid og el-versjonen. Teknologien har vært under utvikling siden 2004, og kritikerne hyller i dag systemene som en av de beste i markedet. Til tross for satsing på hybrid og elbil, har ikke Hyundai latt dette gå ut over kjørekomforten i bilene, som også beskrives som meget god.

- Hyundai er ledende både på pris, utstyr og teknologi når det kommer til hybrid og el-biler. Med en Ionic har man en kjørelengde på rundt 25 mil. Den nye batteriteknologien fører til at bilen kan ha en lav vekt, og det tar bare 15 minutter å lage en bil opp til 85% fullt batteri, sier Frode Fagerthun.


Den nye Hyundai Ioniq er ikke bare pen å se på, bilkritikerne har allerede skrytt bilen opp i skyene i egne tester. 

- I tillegg er det en meget prisgunstig bil, og vi forventer at prisen havner på rundt 260.000 kroner, sier han og forteller at dette er punkter som er vesentlig for de som vurderer å kjøpe hybrid- eller elbil.

Fått flere bestillinger

- Hyundai har satt seg som mål å være den nest største produsenten av elektriske biler innen år 2020, sier Frode Fagerthun og forteller at bilprodusenten ikke ligger på latsiden i produksjonen.

- Hvert 10. sekund er en ny bil ferdig produsert hos produsenten.

Til høsten har Hyundai planer om å sende 3.000 hybridbiler og 1.300 elbiler til Europa. Bilkritikerne ser imidlertid for seg at disse bilene kommer til å bli svært populære. Det kan støttes opp av bilforhandlere i Norge som allerede har fått inn forhåndsbestillinger på Ionic fra kundene.

- Også her på Fagerthun Bil har vi forhåndssolgt flere av denne bilen, forteller Fagerthun.

19.4 2016 15:36