Da 92-åringen møtte opp i banken med pc-en i rullatorkurven, tenkte May Cecilie sitt

Reklame: Tror du at det å jobbe i bank er rutinepreget og kjedelig? Da bør du tenke om igjen.

Da mannen på 92 år kom inn i Sparebanken Narvik med pc-en i rullatorkurven, tenkte kunderådgiver May Cecilie Mikkelsen (37) at hun ville få litt av en forklaringsjobb. I stedet fikk hun nesten det motsatte.

- Jeg trodde ganske sikkert at han trengte hjelp til det aller meste, men der tok jeg grundig feil. Han forklarte at han ikke klarte å finne noen e-fakturakrav i nettbanken, og da jeg spurte om han hadde med seg kodebrikken sin, kom svaret kontant: - Nei. Jeg bruker Bank-ID på mobilen.

- Det viste seg at denne mannen var hundre prosent oppdatert, med Bank-ID, apper og andre digitale tjenester. Og han er ikke alene. Det er stadig flere eldre som tar disse tingene i bruk, sier May Cecilie.

Fra vugge til grav

Som kunderådgiver møter hun mange kunder ansikt til ansikt hver eneste dag.

- Det kan være hektiske arbeidsdager, men samtidig veldig givende dager. Det å se kundene våre gå fornøyde hjem, gjør noe med meg, sier Mikkelsen. 

- Arbeidsoppgavene er varierte, og jeg pleier å si at vi tilbyr tjenester fra vugge til grav. Man går fra å etablere en sparekonto til en nyfødt baby den ene dagen, til å svare på spørsmål om dødsbo den neste. Felles for de fleste kundene, er at de liker å ha en bank de kan komme til for å få hjelp. At ikke alt må foregå i nettbanken, sier hun.

Niklas Eivik (29) har jobbet som rådgiver i privatmarkedet i Sparebanken Narvik i to år. To lærerike år fylt av utfordringer i et knakende godt arbeidsmiljø.

- I en jobb som denne møter man alle slags mennesker i alle slags situasjoner. Jeg har hjulpet alt fra luksusfelle-tilfeller til de som skal ut i boligmarkedet for første gang. Min jobb blir å hjelpe dem med å skaffe en helhetsoversikt over privatøkonomien, og sammen med dem finne den beste løsningen. Det er givende, men også utfordrende siden privatøkonomi er noe veldig privat for de fleste av oss, sier Niklas.

Kreativitet

Kreativitet er kanskje ikke det første man tenker på når man snakker om en bankjobb. Da bør man tenke om igjen, mener Niklas.

- Oppgavene er veldig varierte, og man blir ofte utfordret. Da er man mange ganger nødt til å være kreativ. De fleste tror nok at en bankjobb har lite med kreativitet å gjøre, men det stemmer virkelig ikke. Og det er også mye av grunnen til at jobben er så spennende. Det kjennes veldig godt når man kan hjelpe til med å løse kundens utfordringer.

- I dag er det heller ikke lenger slik at kunden står med lua i hånda i møte med banken. Nå er det i stedet banken som må gjøre seg fin for kunden. Da må vi også yte og tilby det lille ekstra slik at vi beholder de kundene vi har, og samtidig skaffer oss nye.

Niklas er utdannet siviløkonom, og kunne fort havnet i en jobb hvor han for det meste satt for seg selv inne på et kontor. Hos Sparebanken Narvik er situasjonen det stikk motsatte.

- Dette er en stor arbeidsplass med mange kolleger. Her får jeg jobbe sammen med mange som jobber med helt andre ting enn hva jeg gjør. Det gir mange impulser og mye inspirasjon. Jeg treffer også mange kunder ansikt til ansikt, og drar gjerne hjem til kunden når de selv ønsker det. Akkurat den tjenesten er det nok ikke mange andre banker som tilbyr, og det er noe som gjør at vi skiller oss ut, sier han.

Etter at DnB la ned sine kontorer i Narvik, ser May Cecilie at mange av kundene deres nå bytter til Sparebanken Narvik.

- Det har nok alt å gjøre med at de ønsker en bank de kan oppsøke. En bank hvor de kan treffe noen for å få råd og hjelp, og at de ønsker å kommunisere ansikt til ansikt. Jeg har også opplevd å få inn nye kunder som sier de bytter til oss på grunn av det vi bidrar med i lokalsamfunnet. Slikt gir mye inspirasjon, sier May Cecilie.

 

Har du lyst å jobbe som kundebehandler i team med May Cecilie?

Vi søker nå etter flere dyktige kundebehandlere 

Vi har også behov for dyktige rådgivere, så har du lyst å jobbe i team med Niklas kan du lese mer om ledig rådgiverstilling her

10.5 2016 09:45