Høstjakt for innendørsjegere

Du kjenner kanskje til jegerne som jakter ute i det fri. Det ikke alle vet, er at det finnes en annen jegergruppe. Vi snakker om jegerne som jakter de beste råvarene innendørs – i butikkhyllene hos Coop Obs! Hypermarked i Narvik.

Endelig er det høst og jaktsesongen er i gang. Jegerne pakker sakene, setter seg i bilen og kjører til sine utvalgte steder for å jakte de beste råvarene for å lage sesongens beste middager.

Der hvor noen jegere ender opp i ulendt terreng, ender andre opp i sentrum av Narvik, nærmere bestemt i Bolagsgata 20. De beste råvarene finner du nemlig hos Coop Obs! i Narvik.

Fordeler for innendørsjegere

For innendørsjegere er det mange fordeler. Her er det både tørt og flatt terreng, god hjelp å få og et stort utvalg av ulike råvarer.

Her er det ingen begrensninger i jaktkvote, og du må heller ikke ha tillatelse fra bonden til å ta med deg et lammelår eller to hjem.

Det finnes mye forskjellig tilbehør, som kan varieres etter hva man ønsker akkurat denne dagen. For denne sesongen er rotgrønnsaker, poteter og tyttebær et godt valg, men innendørsjegere kan også velge annet tilbehør, som cous cous eller pasta.

Den største fordelen for innendørsjegerne ved Coop Obs! i Narvik er likevel at de får tak i alt de trenger til den beste høstmiddagen, og det på én og samme jakttur!

I høst er det sesong for lam, og lammelår er en sikker vinner blant store og små. Hos Coop Obs! i Narvik finner du lokale råvarer, som lammelår fra Kuraas. Matvareutvalget i butikken er bredt, slik at du kan lage forskjellige høstmiddager som vil imponere.

Nedenfor finner du en oppskrift på ovnsbakt lammelår, velbekomme!

Ovnsbakt lammelår med sprø topping


På Coop.no/obs finner du alt fra produkter og kampanjer til ukesmeny med gode oppskrifter.

Oppskrift for 4 personer.
Tid: 01:00

Ingredienser:
1 lammelår
Salt og pepper
1 dl brødrasp
4 hvitløkfedd, hakket
1 sitron, revet skall
1/2 potte basilikum, hakket
800 g poteter
600 g grønnsaker i biter f.eks. gulrot, kålrot, asparges, sukkererter
1 pose rødvinssaus
4 ss tyttebær

1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Bland brødrasp, hvitløk, sitron og basilikum, og trykk blandingen på steken. Ha steken over på stekebrett og stek midt i ovn ved 175 °C i ca. 50 min eller til en kjernetemperatur på 65 °C. Bruk steketermometer for perfekt resultat. La steken hvile før den skjæres opp i skiver.
2. Kok poteter og grønnsaker, og lag sausen som anvist på pakken.
3. Server steken i skiver med tilbehør og tyttebær.

 

For flere gode oppskrifter, klikk her.

27.9 2016 09:00

Coop Obs! Narvik

Åpningstider: 8-22 (8-20).
Adresse: Bolagsgata 20, 8514 Narvik. 
Kafé 9-19 (17).
Gratis parkering.

Følg Coop Obs! Hypermarked Narvik på Facebook!