Mandag 3. oktober klokken 19.45 skal Jostein Jenssen og Johnny Bolle delta i Solgt på NRK 1. Her sammen med programleder Frode Søreide.

Tipper du pris bedre enn Jenssen & Bolle?

Hvor vanskelig er det egentlig å tippe priser på eiendommer uten lokalkjennskap, forberedelser og utfyllende informasjon? 

Mandag klokken 19.45 skal eiendomsmeglerne Jostein Jenssen og Johnny Bolle for andre gang være med i TV-programmet Solgt på NRK 1.

Nå inviterer meglerne fra Jenssen & Bolle Eiendomsmegling AS seerne til å heie og tippe priser sammen med dem.

Fikk minimalt med informasjon

Å være deltaker på Solgt er noe helt annet enn å se på hjemme fra sofaen. Det har meglerne fra Narvik erfart.

- Vi blir kastet rett ut i det med minimalt med informasjon. Når vi ser på hjemmefra får vi litt mer tid og informasjon til å gjøre en reflektert analyse.

- Men så er det jo spennende ikke å vite om vi er inne på noe eller helt på bærtur, ler meglerne.

Uten å vite hvor de skulle, satte de seg på flyet fra Evenes til Oslo. De endte til slutt opp ved kysten av Kragerø - et av Norges råeste fritidsboligområder.

- Vi ble kjørt av gårde fra Oslo uten å vite hvor vi ville ende opp. Etter to timer i bilen stoppet vi for å ta en kopp kaffe i Kragerø-området.

- Vi satte nesten kaffen i halsen da vi plutselig fikk beskjed om at eiendommen vi skulle vurdere, var rett borte i høgget. Derfra gikk alt veldig raskt. Vi fikk på oss mikrofonen og beskjeden fra produsenten var følgende: ”Når dere runder hjørnet, ruller kamera”.

- Ikke diskuter prisen!

Det hersker liten tvil om at det er noe annet for Jenssen og Bolle å tippe priser i Kragerø enn på Øyjord. I Solgt får ikke meglerne forberede seg og de får ikke diskutere priser før de får beskjed om det.

Noe ikke alle vet, er at det er mange pauser mellom opptakene, noe som resulterer i en del venting.

I en av pausene, da programlederen stod et stykke unna, så narvikguttene sitt snitt til å diskutere hva en av fritidsboligene kunne koste.

- Jeg fikk knapt sagt fire ord til Jostein før vi fikk lyd på øret som sa: ”IKKE DISKUTER PRISEN!”. Vi svarte at vi ikke gjorde det, men fikk raskt svar ”vi hører dere, mikrofonen deres er på!”, ler Bolle.

Utformell stil

Det er stor forskjell på meglere i Bergen og meglere i Narvik. Dette er et poeng i seg selv som kommer godt frem i TV-programmet.

Meglerne fra Narvik stilte i sin uformelle stil med kortermet skjorte og brukbart pene bukser og sko. Meglerne fra Bergen derimot så ut som de skulle i 50-årslag.

- Det ble ikke bedre da produsentene like før opptak spurte om noen ønsket å skifte!

- Men med tanke på hvor vi var følte vi oss veldig komfortable – heldigvis.


Johnny Bolle og Jostein Jenssen trives best i uformelle klær. Her sammen med programleder og konkurrentene.

Kleskode til side. Meglerne var der for å gjøre en jobb, og samtidig lage god TV. Konseptet er utformet slik at det skal være informativt, men først og fremst underholdende.

- Da vi var i Kragerø fikk vi vite at reprisen fra forrige runde vi var med i programmet gikk på lufta samme kveld.

- Det som er litt morsomt er at denne reprisen hadde i overkant av 430 000 seere! Det sier noe om interessen for programmet.

Ydmyk, kompetent og erfarne

En megler møter mange utfordringer daglig som mange kanskje ikke er klar over.

- Vi som meglere kommer nært innpå mennesker i alle livsfaser. Dette gjør oss veldig ydmyke i jobben vår. Jobben har mange fasetter og for å levere en god jobb krever det erfaring og medmenneskelighet, ved siden av kunnskap. Dette er vi svært opptatt av i Jenssen & Bolle.

TV-programmet Solgt engasjerer folk, også lokalbefolkningen. Derfor anser meglerne seg som heldige som har fått invitasjon for andre gang.

På mandag kan du finne ut om du er bedre til å tippe eiendomspriser enn Jenssen og Bolle.

- Folk kommer og forteller at de slo oss på Solgt. Det er utrolig gøy at folk heier og tipper priser sammen med oss. Det håper vi de vil gjøre også på mandag, sier meglerne.

Meglerne fra Narvik opplevde at de fikk god respons under innspillingen, både av staben og av meglerne de konkurrerte mot.

- Vi er erfarne meglere og analyserer godt, noe som ble lagt merke til. Men man må by på seg selv og tørre å bomme.

På spørsmål om hvordan det gikk under denne runden av Solgt svarer meglerne lurt.

- Du må følge med mandag kl 19.45 på NRK 1!

 

Se hele episoden her!

1.10 2016 12:58

Om Jenssen & Bolle

Jenssen & Bolle eiendomsmegling AS er et selvstendig og uavhengig meglerfirma med full frihet til samarbeid med ulike aktører i markedet.

Adresse: Kongens gate 34, 8514 Narvik.

Telefon: 76 96 79 50

Åpningstider: 08.30 til 16.00.

Mer informasjon finner du her.

Følg Jenssen & Bolle på Facebook!