Jakten på nordlyset er allerede i gang, alt som trengs er klart vær, mørke og et godt varsel. Foto: Ståle Markussen

Når kveldene blir lange…

... og nordlyset setter inn.

Hver årstid har sin sjarm, men høsten har kanskje i overkant mye med sine mørke kvelder, fantastiske farger i naturen, og spennende lysfenomener på himmelen.

Visit Narvik deler 4 gode tips til opplevelser i regionen!

Postkortlivet


Morten Koster Martinussen, Visit Narvik

Vi er heldige som bor i en region med så uendelig med turmuligheter i skog, fjell, kai, sjø og by. Når vi i tillegg bor midt i nordlysbeltet, som strekker seg fra Lofoten mot Nordkapp, da skjønner vi at vi nå befinner oss midt i smørøyet for naturopplevelser, og så er det den lukten; lukten av rå natur, saltvann og dugg.

Det er mange myter om Nordlyset. Er det et varsel om avstraffelse fra gudene? Bringer det lykke? Noen tror også det kan bli borte, og veldig mange er overbevist om at dette fenomenet bare kan oppleves på kalde vinterdager. Når det gjelder overtroen kan jeg verken bekrefte eller avkrefte noen ting, men det som er sikkert er at det blir ikke borte for oss i nord.

Jakten på nordlyset er allerede i gang, noe som er veldig tydelig på sosiale medier om dagen. Det som trengs er klarvær, mørke og et godt varsel, og du kan ha en veldig behagelig nordlysopplevelse. (Husk nordlys-app på telefon)

Den høyeste frekvensen er mellom klokken 22 og 23, og nå etter vårjevndøgnet når kveldene blir lengre, er den beste muligheten for observasjon mellom kl 18 og 01. Men vi kan aldri vite, det er det som er så spennende med denne jakten.

Så, om det er den vante turløypa du velger, eller om du utvider horisonten med en times kjøretur, er vi sikker på det blir en god opplevelse.

Turistene som besøker oss sier ofte at det føles som å være i et postkort, og vi som bor her, vi er jo selve postkortet.

Nyt det.

 

4 gode tips i regionen

Fjellkysten

#fjellkysten #visitnarvik #tennevoll

Et fantastisk naturskjønt område i Tennevoll, der du har mulighet og observere nordlyset fra en varm god lounge på Fjellkysten Gjestehus, eller ta turen ut i et en rekke flotte turløyper.

Her er det mulig å gå på egenhånd, eller delta på arrangerte aktiviteter.

Beliggenhet: ved Åbrekka i Tennevoll helt sør i Troms fylke. Det er 77 km fra Narvik, hvor du følger E6 nordover i omlag en time med bil før du tar av til venstre ned mot Tennevoll og Lavangen.


Fjellkysten Gjestehus. Foto: Ståle Markussen

 

Himmel på jord

#himmelpåjord #visitnarvik #efjord

“Himmel på jord” fremkaller en følelse av et forvandlingens sted, hvor man står på terskelen til noe nytt og at ens egen tilstand kan forandres. Et supert motiv til nordlysfoto. Kunstverket er en portal, to sfærer av granitt og sirkel gravert på berget. 

Beliggenhet: Skarstad/Efjord. Ta av ved Efjord-brua på E6, kjør til Skarstad. Videre ca. 3 km fra grendehuset mot Finnvik. Ligger på venstre side av veien, mot sjøen på Skarstad. 


Himmel på jord (1993), kunstverk av Inge Mahn, født 1943 i Tyskland. Foto: Pål Jakobsen.

 

Narvikfjellet

#narvikfjellet #visitnarvik #narvik

Man finner en rekke turløyper og flotte motiver på nordlysjakten, alt fra Linken på 1017 m.o.h. til Narvikhytta på en litt lavere høydegrad.

Beliggenhet: Fra E6, ta av ved nordligste lyskryss i Narvik sentrum, følg veien til den flater ut. Ta til venstre og følg Fjellveien til parkering ved bommen.


Gondolene i Narvikfjellet, lyst opp av nordlyset. Foto: Jan Arne Pettersen.

 

Steinkirka

#steinkirka #visitnarvik #evenes

Denne skulpturen har sitt formale utgangspunkt i kirke- og tempelarkitektur. Man kan se at formen ligner på norske stavkirker fra den tidlige middelalder, men henviser også til andre kulturers sakralarkitektur. Stavkirkene ble bygget av tre, men på “Steinhuset” har kunstneren anvendt granitt som byggemateriale. På tradisjonelt vis i kirkesammenheng, er strukturen plassert fra øst mot vest.

Beliggenhet: 1 km fra Evenes flyplass mot Narvik.Skulpturen ligger på Evenestangen, 1 km fra Evenes flyplass retning Narvik. Ta av ved Evenes kirke mot Liland, ca. 2 km.


Steinhuset (1995), kunstner Bjørn Nørgaard, født 1947 i Danmark. Foto: Lise Hansen.

 

20.10 2016 10:19

Visit Narvik

Visit Narvik er markedsføringsselskapet for hele regionen og har avtaler med åtte kommuner, fra Tysfjord i sør til Bardu i nord, samt alle regionens reiselivsbedrifter.

Kontaktinformasjon
E-post: post@visitnarvik.com
Tlf.: +47 769 65 600

www.visitnarvik.no