Det arktiske lyset

Først av alt; har dere vært ute i det siste? Lyset og naturopplevelsene har vært mildt sagt magisk. Himmelen har gått fra rosa, lilla, oransje, til blafrende nordlys og stjerneklar kveldshimmel. Det er lett å la seg begeistre - og det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Mørketiden


Morten Koster Martinussen, Visit Narvik

Nå kommer vinteren, og med vinteren kommer ofte både snø og jul, og mørketid, og flere magiske fenomener står for tur.
For en av bonusene med at solen ligger under horisonten er det arktiske lyset vi opplever i «blåtimen», og den er like magisk, både for liten og stor.

I Gudny Ingebjørg Hagens fortelling om Blånissene kjent fra NRK, er det blånissene som lager blåtimen av blåbær, og i denne tiden av døgnet åpner fjellet seg, og det er trygt for alle blånisser å gå ut å leke, forske litt og få nye impulser.

Når dagen er god er allting blått, når dagen er blå er allting godt” 

- Ref: Blånissene (Gudny Ingebjørg Hagen)

Og det er nok godt å komme seg litt ut fra hula si av og til, og de må passe på å komme seg inn før timen er over.

Det finnes nok en mer teoretisk forklaring på dette lysfenomenet, med at solen går under horisonten, og refleksjonene i snø og blått hav skaper dette fenomenet, men det virker for komplisert, og jeg velger heller å forholde meg til magien fra blånissene, og tenker blåbærsaften gir mening.

Heldigvis for oss kan vi være ute både før og etter «blåtimen», men den er en god påminnelse til å komme oss ut og oppleve det regionen har å tilby, om det er hodelykttur, hest og slede, samisk kultur eller by og bryggeliv.

Nyt det arktiske lyset, og nyt mørketiden!

 

Julemarked i Gratangen

#foldvik #kystnissen #julestemning #visitnarvik


Foto: Lise Hansen

Bålkaffe, julegrantenning, kystnissen, sang, musikk og god julestemning i Gratangens eget juleeventyr. Her får du garantert julestemning, med marked og en unik førjulsopplevelse i markedsområdet i Foldvik, Gratangen. Et arrangement for hele familien med ulike utsalgsboder, salg av mat og drikke.

 

Narvik Mountain Lodge

#narvikmountainlodge #lavvo #visitnarvik

Varm atmosfære med venner eller kolleger i Lavvoen, med god mat og drikke, toppes med en nydelig utsikt i eventyrland.

 

Fjordcruice i Ofotfjorden

#fjord #skittfiske #visitnarvik


Foto: Stian Berg Johansen

Kos deg med en dag på fjorden, prøv fiskelykken, eller bare nyt stillheten med en kaffe og vaffel. Du får et helt annet perspektiv på by og land fra sjøsiden.

 

Njalasouka

#Njalasouka #Lavvo #visitnarvik


Foto: Lars Erik Niia

Den følelsen; når du sitte i den varme lune lavvoen, med varm drikke i koppen og litt å bite i, bålet knitrer og utenfor er det ren, frisk natur… Få en uforglemmelig opplevelse med Njalasjouka adventures i deres lavvocamp i Beisfjordfjellene.

 

Hest og slede med Se og opplev

#Seogopplev #eventyr #visitnarvik


Foto: Se og opplev

Som tre nøtter til askepott, er det vel ingenting som en sledetur i vintermørket? Du kan bare nyte lyden av bjellene fra sleden, og hesten som tar deg ut i naturen.

 

Lights at the lodge

#lightsatthelodge #narvikfjellet #visitnarvik


Foto: Markus Eriksson

Du starter med en gondoltur til 656 m.o.h. og avslutter med en uforglemmelig opplevelse i Narvikfjellet

24.11 2016 10:36

Visit Narvik

Visit Narvik er markedsføringsselskapet for hele regionen og har avtaler med åtte kommuner, fra Tysfjord i sør til Bardu i nord, samt alle regionens reiselivsbedrifter.

Kontaktinformasjon

E-post: post@visitnarvik.no
Tlf.: +47 769 65 600

www.visitnarvik.no