Grete tok saken i egne føtter

Det hele startet med at Grete Mikalsen var på utkikk etter en god vernesko. Da det viste seg å være en utfordring, fikk hun en idé. 

I Gate 1 i Narvik ligger det en liten butikk. En liten butikk med mintfarget disk, to smilende ansatte og ikke minst - stor faglig kompetanse.

I denne butikken ble et enkelt spørsmål stilt; hvorfor er det så vanskelig å finne gode vernesko som passer dine unike føtter?
 

Fikk napp hos stor produsent

I Helsebutikken Narvik AS jobber Grete Mikalsen og Bente Levoll Steen, begge med spesialkompetanse på føtter.

- Det er viktig å bruke riktige sko for sine unike føtter, både for å forebygge plager og for å ha det bra på jobben, forteller damene.

For Grete var det uforståelig at det skulle være så vanskelig å finne gode vernesko – skoen mange faktisk bruker mest.

Etter å ha forsøkt, uten å lykkes, bestemte hun seg for å ta saken i egne “føtter”.


Trives på jobb: Bente og Grete elsker å hjelpe folk, og ønsker alle velkommen innom butikken i sentrum.

Hun kontaktet Elten, en tysk verneskoprodusent med over 100 års erfaring. Her fikk hun napp, og den lille Narvik-bedriften er nå eneste forhandler av disse verneskoene nord for Trondheim.

Etter kort tid på markedet har butikken hatt flere store leveranser til bedrifter både i og utenfor Narvik.

- Vi er utrolig fornøyde med å tilby våre kunder gode vernesko, og vi hjelper alle å finne riktig type vernesko for dem.

- Vi kjører også ut til bedrifter med skoene, slik at de sparer tid og ressurser.
 

- Lar du noen andre velge sko for deg?

Helsebutikken Narvik har fått gode tilbakemeldinger på verneskoene, noe damene synes er stor stas.

- Vi hadde stor tro på produktet, og det er så fint å se at så mange blir fornøyde.

- Gode vernesko er ingen luksusvare i Narvik, og vi har samme pris til alle bedriftene uansett størrelse på bestillingen, smiler Grete.


Riktig kompetanse: Helsebutikken Narvik hjelper hver eneste kunde finne riktige sko for sine føtter.

Grete har opplevd at mange bedrifter kjøper partier med samme vernesko til alle sine ansatte. Dette stiller hun spørsmålstegn ved. 

- Lar du noen andre velge sko for deg?

- Vernesko går man gjerne i åtte timer om dagen. Da bør man få prøve dem på foten og finne riktige sko før man kjøper dem, utdyper hun.

Administrerende direktør i importselskapet Tranemo Workwear, Pål Branderud, vet at det er viktig å ha gode forhandlere med kompetanse rundt føtter.

- Mange er dessverre opptatte av å få solgt kunden en sko uten å tenke på passform, riktig demping og om skoen passer til kundens arbeidsoppgaver.

Han mener også at bruk av riktige vernesko kan anses som billig ”forsikring” for bedriften, fordi det kan bidra til færre sykedager grunnet vonde knær eller rygg.

- Grete og Bente har den nødvendige kompetansen og fagkunnskapen, noe som gir oss i Tranemo Workwear en kompetent forhandler av Elten vernesko i Narvik.
 

Sikret ny leverandør

Nå som verneskoene er på plass merker Helsebutikken Narvik at folk begynner å legge merke til dem.

- Det er hyggelig at folk kommer innom butikken for å se hva vi driver med.

- Vi har konkurransedyktige priser, skoene våre har flott design og vi har vernesko som ser ut som fritidssko!

En som vet viktigheten av riktige sko er Reidar Schille. Han opplevde Helsebutikken som fokusert og dedikert i hjelpen han fikk med sine løpeskader, noe som har innbydd til tillitt.

- Det har medført at jeg har skiftet helt type løpesko. Det har igjen bidratt til at jeg etter snart tre år med akillesproblemer har begynt å finne tilbake motivasjonen med løping igjen, forteller Reidar.


Ny leverandør: Grete viser frem skoene fra Altra

Det er en spennende tid for butikken. Før jul reiste Grete til Kristiansand og møtte det som skulle bli hennes nye fritidsskoleverandør.

- Altra, som skoen heter, er det nyeste nye og passer både for yngre og eldre. De er kjempekule og magiske på foten.

Altra bygger på tre prinsipper som Grete synes er svært viktig; de er formet som en fot, de har like mye demping i hælen som i forfoten og de har unike lester både for damer og herrer.

- Man skal nemlig ikke krøke tærne i skoene, det jobber vi med å få folk til å forstå.

- For å kunne utelukke feile sko har vi også gått til innkjøp av en tredemølle. At det skjer ting her er altså helt sikkert, avslutter hun. 

Se bildekarusell nedenfor.

2.1 2017 13:41

Helsebutikken Narvik AS

I Helsebutikken Narvik jobber autorisert helsepersonell. Butikken forhandler hjelpemidler på blåresept. Det er sterkt fokus på føtter, hvor gode medisinske såler og sko står sentralt. 

Butikken har andre helserelaterte produkter for rygg, knær, ankler og albuer. Dette hjelper mot plager som bl.a. betennelser i armene, beinhinnebetennelse, artose, plantar fasitt (betennelse under fotbuen), plattføtter, stive stortåledd og akillesplager.


Tlf.: 909 47 370

Følg Helsebutikken Narvik på Facebook!